KEZDŐOLDAL       |       AJÁNLOTT ESZKÖZÖK       |       VÁLLALKOZÁS INDíTÁSA |       ÜZLETI TERV MINTA             
Saját vállalkozás

Valósítsd meg önmagad a saját vállalkozásodon keresztül.

Saját vállalkozás: a kezdő lépések
A vállalkozói ötlet megtalálása, tesztelése
Vállalkozói ötletek
A vállalkozási forma kiválasztása, cégalapítás
Finanszírozás, kezdőtőke előteremtése
Marketing és értékesítés


Üzleti terv minta

Módszerek a kie- gészítő jövedelem és otthoni pénz-
keresésre.

Üzleti terv készítése, üzleti terv minta

Üzleti terv 1. rész: Vezetői összefoglaló - Vállalkozás - Termékek bemutatása
Üzleti terv 2. rész: Marketing terv
Üzleti terv 3. rész: Működési terv - Szervezeti felépítés
Üzleti terv 4. rész: Pénzügyi terv - Mellékletek


Álláskeresés

Tippek, cikkek, információk álláskeresőknek, karrierépítőknek.

Álláskeresés, karrierépítés, karriertervezés
Önéletrajzírási tippek
Felkészülés az állásinterjúra
Angol nyelvű önéletrajz minta
Német nyelvű önéletrajz mintaÁlláskeresési tippek

Hogyan készülj fel az állásinterjúraA felvételi beszélgetés sok pályázóban kelt szorongást, pedig ez egy lehetőség arra, hogy meggyőzük a felvételiztetőt, mi vagyunk a tökéletes jelölt a meghirdetett pozícióra. Kellő gyakorlással elsajátíthatunk egy rutint, amitől sokkal magabiztosabb fellépéssel nézhetünk elébe az állásinterjúknak.A csomagolás - hogyan jelenjünk meg a felvételi beszélgetésen


Öltözzünk a szerephez! Az előzetes kutatómunka azért is volt fontos, hogy képet kapjunk a vállalati kultúráról. Egy konzervatív céggel lesz dolgunk, vagy egy lazább, fiatalabb csapatba kell beilleszkedni? Öltözékünket ennek megfelelően válasszuk ki. Nem kell méregdrága ruhában tartani divatbemutatót, sokkal fontosabb az ápoltság és rendezettség.


Kérdezz, kérdezz, kérdezz - alakítsd a beszélgetést úgy, hogy az neked legyen előnyös


Az egyik leggyakoribb hiba, amit álláskeresők elkövetnek, az érdeklődés kimutatásának a hiánya. Szolgálatkészen válaszolnak a személyzetis kérdéseire, de ők maguk nem tesznek fel egy kérdést se, vagy ha igen, az általában a juttatásokra szorítkozik. Egy profi üzletkötő tudja, hogy aki kérdez, az irányít. Ha például szeretnénk bizonyos jó tulajdonságainkat megemlíteni, amik eddig nem kerültek szóba, de javíthatják esélyeinket, a legjobb, ha ebbe az irányba tereljük a felvételi beszélgetést a megfelelő kérdések felvetésével.

Természetesen nem szabad túlzásba vinni, és azt is tudni kell, hogy nem csak a válaszaink, de a kérdéseink is sokat elárulnak rólunk, de ha nyitottságot és érdeklődést mutatunk, az előnyhöz juttathat minket azokkal a pályázókkal szemben, akik 10 perc alatt lezavarnak egy állásinterjút, és már mennek is tovább. Márpedig ilyen pályázó nagyon sok van! Ott van az orruk előtt a lehetőség, hogy jó színben tüntessék fel magukat, és nem élnek vele.

A beszéletés arra is alkalmat ad, hogy a kutatómunkánk alatt a cégről megszerzett információkat belecsempésszük a párbeszédbe. Egy munkáltatónak jól esik, ha azt látja, hogy a leendő alkalmazottja képben van a cégről.


Visszacsatolás - mi a teendő az állásinterjú után


Pozíciótól függően írhatunk egy e-mailt, amiben megköszönjük az álllásinterjút, és várjuk a munkáltató válaszát. Ha nem minket választanak ki az adott pozícióra, akkor is érdemes írni egy köszönőlevelet, és kérni, hogy tegyék be önéletrajzunkat a cég adatbázisába, hátha a jövőben lesz olyan üresedés, amire megfelelőek lehetünk.


További tippeket és startégiákat kínál a Hogyan csináljunk karriert? című álláskeresési enciklopédia. A vaskos könyv nem csak az álláskeresés folyamatával foglalkozik, hanem segítséget nyújt a személyiségünknek megfelelő munkaterület kiváálasztásában, önismeretünk fejlesztésében. Ez pedig elengedhetetlen, ha nem pusztán egy állást akarunk találni, hanem a hivatásunkat, a helyünket a világban. Életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük. Miért ne tölthetnénk ezt az időt a pénzkeresés mellett egyben olyan tevékenységgel is, melyben önmagunkat valósíthatjuk meg.Kapcsolódó cikkeink:

- Önéletrajzírási tippek: hogyan írjunk sikeres pályázati anyagot

- Milyen hivatást válasszunk, hogyan tervezzük karrierünket: álláskeresés és karriertervekAjánlott könyvek az álláskeresés sikeressé tételéhez:


1. Pintér Zsolt: Hogyan csináljunk karriert?
Az álláskeresés enciklopédiája
A legátfogóbb könyv, amit a hazai álláskeresés gyakorlátáról, a karriertervezésről, a sikeres önéletrajzírás trükkjeiről, az állásinterjún ránk leselkedő veszélyekről és azok kikerüléséről írtak.  Pintér Zsolt kézzelfogható, azonnal „készpénzre váltható” gyakorlati tanácsokat ad egyrészt azoknak, akik pályaválasztás, állásváltoztatás elõtt állnak vagy állást keresnek, de nem tudják, hogy belevágjanak-e, illetve, hogy mit, mikor és hogyan tegyenek vagy ne tegyenek az álláskeresõ kampányuk során; akik szeretnének „karriert csinálni”, de nem tudják milyen módon. A kézikönyv másrészt azoknak a vezetõknek és személyügyi menedzsereknek is szól, akik a karriertervezés-menedzselés, illetve a személyzet- kiválasztás témakörében kívánnak újabb ismereteket szerezni. A szerző a szakmájában elismert személynek számít, tévéműsorokban és újságokban is gyakran kikérik a véleményét.

                  Kiadó: HORTON BOOKS KFT.
                  Oldalak: 540 oldal


2. Telkes József: Állásvadászat
Vajon mit tegyenek azok, akik kvalifikáltak, de nincs meg a megfelelõ módszerük, ismeretségük a jó állások levadászásában? Vagy csak hiányzik belõlük a mai világra nagyon jellemzõ nagyotmondás és agresszió?! A megfelelõ állás elnyeréséhez rögös út vezet. Elsõsorban önismeret: mit is akarok? Környezetismeret: hogyan és hol találom meg a megfelelõ állásokat? És nem utolsósorban a megfelelõ imázs: tökéletes önéletrajz, megjelenés és tárgyalóstílus. Ezeket a témákat veszi végig a könyv és inyújt segítséget elsősorban azoknak, akik a fejvadászok látókörébõl kiszorulnak, mert nem "elég magas" szférában mozognak.

                   Kiadó: BAGOLYVÁR KÖNYVKIADÓ KFT.
                  Oldalak: 162 oldalHirdetések:

© Webkatalogus.com     2005-2015.  Minden jog fenntartva.    Kezdőoldal     Adatvédelem     Jogi nyilatkozat    Rólunk  

(Oldalainkon affiliate programok keretében termékeket ajánlunk. Ezért anyagi ellenszolgáltatásban részesülünk,
abban az esetben, ha valaki az ajánlásunk vagy termékismertetőnk révén megvásárolja az adott terméket.)
Részletes Disclaimer / nyilatkozat itt olvasható.